2015 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Bloga krosnelė, gera krosnelė

Dažnai forumuose iškyla visokių klausimų:
Pirkti plieninę krosnelę ar ketinę? Rinktis brangią ar pigią krosnelę? Kartais žmonės lieka nepatenkinti išsirinkta krosnele, sumokėjo labai brangiai, o šilumos nėra, naudos nėra.

Kodėl taip yra?
Viena  iš pagrindinių žmonių nepasitenkinimo krosnele priežasčių yra , kad nusipirko brangią krosnelę skambiu išreklamuotu vardu, tačiau krosnelė neatitiko lūkesčių.

Tikrai ne visada galioja tiesa, kad brangesnis daiktas yra geresnis. Brangesnė krosnelė, reiškia ji yra retesnė, pardavėjo uždarbis yra didesnis. O skandinaviškų  krosnelių rinkoje tai ypatingai gerai matyti, nes jų parduodama mažai, krosnelės brangios, pardavėjams nustatyta minimali pardavimo kaina, nėra konkurencijos, antkainiai dideli ir kainos gaunasi didelės. Visiems tokiu atveju gaunasi gerai: pardavėjai gerai uždirba, žmogus brangiai sumoka ir gali pasigirti, kad sumokėjo daug ir brangiai.

Tačiau po kurio laiko ateina realybės jausmas ir iškyla standartinis klausimas:
- Kodėl aš negaliu normaliai prisišyldyti su krosnele, nors taip brangiai sumokėjau?

Atsakymas yra paprastas, labai paprastas:

Žmogus nusipirko PLIENINĘ krosnelę, skirtą tik kelių malkų sukūrenimui  ir tik kelis kartus per metus, o ne krosnelę skirtą šildymui.


Plieninės krosnelės yra skirtos ne pastoviam kūrenimui, o tik retkarčiais dėl jaukumo.
Plieninės krosnelės maksimali įkrova yra tik 2 kg malkų.
Plieninės krosnelės gali prarąsti geometriją, persikreipti durelės, jei nesilaikote instrukcijoje parašyto maksimalaus malkų kiekio.

Kokią krosnelę rinktis, jei reikia šilumos?
Atsakymas yra tik vienas: Ketinę (špižinę) krosnelę.  O geriausiai šildymui tinka Invicta krosnelės 

1 komentaras:

  1. Pas mus namuose granulinis šildymas, bet taip pat turime ir krosnelę. Krosnelę naudojame daugiau ne dėl šilumos namuose, bet dėl jaukumo sukūrimo. Man visada labai malonu susėsti su šeima prie krosnelės ir taip leisti vakarą.

    AtsakytiPanaikinti